2008/09

מתוך ויקיפועל
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הקודם:
עונות
הבא:
2008/09


כדורגל

טבלת ליגה סופית

מקום קבוצה משחקים נצחונות תיקו הפסדים זכות חובה הפרש נק'
1 מכבי חיפה 33 19 10 4 49 24 25 67
2 הפועל ת"א 33 17 10 6 49 28 21 61
3 בית"ר ירושלים 33 16 12 5 47 28 19 57*
4 מכבי נתניה 33 14 12 7 40 32 8 54
5 בני יהודה 33 14 7 12 38 31 7 49
6 מכבי ת"א 33 11 11 11 36 35 1 44
7 מכבי פ"ת 33 8 15 10 26 33 7- 39
8 מ.ס. אשדוד 33 10 8 15 41 48 7- 38
9 בני סכנין 33 7 12 14 26 41 15- 33
10 הפועל פ"ת 33 8 7 18 30 42 12- 31
11 הכח עמידר ר"ג 33 6 11 16 26 46 20- 29
12 עירוני קרית שמונה 33 6 9 18 24 44 20- 27
  • *הופחתו 3 נק'

יולי:מחנה אימונים באוסטריה

הפועל פתחה את העונה כהרגלה בשנים האחרונות במחנה אימונים באוסטריה. אל המחנה הגיעה הקבוצה כשהיא חסרה כמהשחקני מפתח שטרם הוחתמו כגון דאגלס דה סילבה ובן לוז אשר הגיעו רק לקראת סיום המחנה, וסמואל יבואה שהחתמתו לא נסגרה סופית עד לסיומו. כל זאת בעקבות סאגת מכירת הקבוצה למוני הראל אשר הסתיימה ימים ספורים לפני תחילת המחנה.

במחנה האימונים עצמו לא השיגה הפועל תוצאות טובות. אך לאור חוזק היריבות אשר השתתפו בו וההרכב החסר לא הורגשה אכזבה בקבוצה מהתוצאות והמחסור בשערים. במחנה בלטו בעיקר 2 תקריות מחוץ למגרש. אחת אחת בה כ-50 אוהדים לאומניים של הקבוצה הסלובנית מאריבור גנבו שלטים של אוהדי הקבוצה במהלך משחק האימון של קבוצתם מול הפועל, ולאחר מכן פרסמו באינטרנט תמונות בהן הם מצדיעים במועל יד לצד השלטים [1]. השנייה כאשר אתר אולטראס הפועל הצליח שנה שנייה ברציפות "להפיל בפח" אתר תקשורת מרכזי ע"י שתילת דיסאינפורמציה בסיקור משחק האימון השני [2].

לקראת סוף החודש החלה הפועל את משחקיה בגביע אופ"א, כאשר הוגרלה בסיבוב המוקדם ראשון מול יובנס/דוגנה החלשה מסן מרינו. הפועל עברה אותה סה"כ 5:0 בסיכום שניה המשחקים כשיהא משחקת בהילוך שני לכל היותר.

אוגוסט:פתיחה טובה

מנוי לשער 4-5

בחודש אוגוסט טרם נפתחה הליגה, והפועל שיחקה בו מספר משחקים בגביע הטוטו אותם סיימה בשני נצחונות ותיקו אחד חסר שערים. במשחקי הסיבוב המוקדם השני בגביע אופ"א הוגרלה מול וויוודינה נובי סאד הסרבית. על הנייר מדובר בקבוצה השלישית בחוזקה בסרביה, על כן תוצאת 0:0 בחוץ התקבלה בברכה. בבלומפילד המשופץ (עדיין בלי שער 5) כבר לא התקשתה הקבוצה והוכיחה יכולת טובה כאשר דרסה את וויוודינה 0:3 בדרך לשלב הבא. בסה"כ היו סיבות לאופטימיות לפני פתיחת הליגה, ועיקר התלונות היו כלפי השיפוץ המיותר והכיסאות האפורים והזולים אשר מקשים על חלק מהאוהדים הרגילים לעמוד במשחקים עקב נטייתם להתפרק בקלות.

ספטמבר: פתיחה חורקת בליגה

המחזור הראשון של ליגת העל נפתח בתיקו 2:2 נגד הכח רמת גן בחוץ. בהמשך הגיעו שתי תוצאות תיקו נוספות בליגה - 0:0 מול מכבי חיפה במשחק ללא קהל בבלומפילד ועוד תיקו מאופס בקרית שמונה. ביניהם היה משחק עם שערים, לשם שינוי, ההפסד הביתי לסט. אטיין בסיבוב הראשון של גביע אופ"א. הפועל הציגה כדורגל נרפה וחסר חשק בתקופה הזאת והיה נדמה שהפועל זקוקה ליותר מנס בשביל לנצח יריבה כלשהי. הנס הזה הגיע בסופו של דבר, עם 3 כפיות סוכר נגד הפועל פתח תקוה בבית. במהלך ההפסקה במשחק היו ארועים אלימים כשכוחות המשטרה תקפו אוהדים בשער 5 ללא שום סיבה נראית לעין.

אוקטובר-נובמבר:המצב משתפר

חודש אוקטובר התחיל בהפסד 1:0 למ.ס. אשדוד בחוץ, בו הפועל הציגה את אחד ממשחקיה החלשים בעונה. לאחר מכן, הפועל המשיכה בנדודי החוץ וסיימה בתיקו מאופס בקופסא מול מכבי נתניה. בסוף חודש אוקטובר, במחזור ה-7 לליגה, הגיעה נקודת התפנית של העונה: ניצחון ביתי מתוק של 0:2 על בני יהודה עם צמד של יבואה בדקות הסיום, שהחזיר את הפועל לצמרת לאור יכולת לא מוצלחת של יתר קבוצות הליגה.

חודש נובמבר נפתח בניצחון חוץ מתוק ביותר, 2:0 בטדי על בית"ר ירושלים. הפועל מנצחת לראשונה שני משחקים ברציפות, וסמואל יבואה מבסס את מעמדו כחלוץ המסוכן של הליגה וכמלך השערים עם צמד נוסף בדקות ה-86 וה-90, ושלח את האוהדים לחגיגות. לאחר הניצחון המרהיב והמרשים על בית"ר בחוץ, הפועל הוחמאה רבות בתקשורת וסומנה כקבוצה שמועמדת לזכות בתואר האליפות. בהמשך, חזרה הפועל הביתה ואירחה את מכבי פ"ת למשחק מהמחזור ה-9. ניצחון במשחק היה מעלה את הפועל בטבלה ומבסס את מעמדה בצמרת, אך החניכים של גוטמן התקשו מול המלאבסים וסיימו רק ב-1:1, כששי אבוטבול מאזן את התוצאה שתי דקות לסיום, לאחר שליאור אסולין המושמץ שחזר לבלומפילד, העלה את הלוזוניה ליתרון. הפועל המשיכה את היכולת הבינונית גם במשחק הבא, כשהפסידה 1:0 בחוץ לקבוצת בני סכנין. באותו משחק נפסל שער חוקי וכשר למהדרין של מהראן לאלה, והוחמץ כדור עונשין מ-11 מטרים של יגאל אנטבי. שתי התוצאות האחרונות הובילו לאובדן ממונטום במתחם חודורוב, שהדאיג את אנשי הפועל לאור העובדה שהמשחק שסוגר את הסיבוב הראשון הוא הדרבי. אבל לדרבי חוקים משלו - השדים האדומים שיחקו נהדר מול המחלה, ושערים אדירים של סמואל יבואה ומהראן לאלה העניקו ניצחון 0:2 ענק בדרבי הראשון של השנה. הפועל ת"א סיימה סיבוב ראשון בינוני במקום השלישי בטבלה כשלזכותה 17 נקודות.

דצמבר-ינואר: הפועל מתבססת בצמרת

אז אחרי הניצחון הגדול בדרבי, הפועל התייצבה למשחק שפתח את הסיבוב השני, עם אותה הכח עמידר רמת גן שהכשילה אותה בתיקו בסיבוב הקודם. הפעם זה נגמר אחרת לגמרי כשהפועל מפרקת את הכח 3:0 מצמד שערים של סמואל יבואה ושער נוסף של גיל ורמוט. כשהיא במומנטום חיובי, הפועל מגיעה לקרית אליעזר למשחק מול מכבי חיפה, כשבאורח פלא חיפה היא זו שהייתה צריכה להשוות פעמיים מגולים באופסייד ובמצבים נייחים כדי להגיע לתיקו 2:2. הפועל הגיעה למשחק הביתי הבא מול קרית שמונה, אך גם שם הציגה יכולת בינונית ותוך ספיגת פנדל מפוקפק, סיימה ב-1:1. 2 המחזורים הבאים היו נראים בהירים יותר, עם שני נצחונות של 2:0 על הפועל פ"ת ועל מ.ס. אשדוד. תוך כדי, נראה שהאדומים לא שכחו גם מגביע הטוטו, וברבע גמר המפעל הצליחו לעבור את מכבי חיפה אחרי ניצחון 0:2 בבית והפסד 2:0 בחוץ, בזכות בעיטות הכרעה מ-11 מטר. בשלבים אלה של העונה הפועל החלה במגעים עם קרית שמונה בקשר לעסקת חליפין הכוללת את דני בונדר ועידן סרור בתמורה לחלוץ עדן בן בסט, במסגרת חלון ההעברות של חודש ינואר. לאחר מו"מ קצר העסקה יצאה לפועל והשחקנים עברו בין הקבוצות בחוזי השאלה. לאחר הטרייד הנחמד הזה שחיזק ההתקפה הדלה של הפועל, ותוך התחזקות מעמד הפועל תל אביב בצמרת ליגת העל ובמקומות השני והשלישי, הגיע תורה של הפועל לארח את מכבי נתניה, למפגש שמלבד התפאורה המדהימה של הקהל, אף אחד לא זוכר מה היה בו בסיבוב הראשון. האדומים מנצחים את נתניה 2:1 משערים שניים ברציפות של שי אבוטבול וסמואל יבואה, עוברים את נתניה בטבלה אל המקום השני, ושומרים על פער של 4 נקודות ממכבי חיפה המוליכה. המחדל הגדול של התקופה הזו הוא לוח הזמנים הצפוף שההאתחדות לכדורגל יחד עם מועצת ההימורים לספורט זימנו להפועל ת"א - תוך פחות מ-48 שעות הפועל הייתה צריכה להתייצב לחצי גמר גביע הטוטו, למשחק מיותר שלא תרם לה הרבה, בו היא הפסידה 1:0 למכבי ת"א כשהיא עולה אל כר הדשא בהרכב טלאים. חודש ינואר הסתיים בצורה מרה, לאחר שהפועל הובסה 3:0 ע"י בני יהודה, שהייתה באותה תקופה בכושר שיא.

פברואר-מרץ: תחילת המירוץ לתארים

בניגוד לסיומו של חודש ינואר המאכזב שאולי דיכא את האוהדים וגרם לפסימיות מסוימת, חודש פברואר נפתח בסערת ענק כשהפועל תל אביב השפילה את בית"ר ירושלים בתוצאה של 0:4 בבלומפילד, ובכך פיצתה את עצמה ואת האוהדים על משחק הליגה הקודם שלה. האווירה בקבוצה התרוממה פלאים וכולם נזכרו באיכויות שיש להפועל ת"א להציע הן מבחינה טקטית ומשמעתית והן מבחינת יכולות אישיות ורגעי משחק קסומים. הניצחון על בית"ר ייזכר למשך שנים כאחת ההצגות היותר מרגשות שנראו בבלומפילד בשנים האחרונות, בטח ובטח במשחקים מול בית"ר. שבוע לאחר המשחק החלו המשחקים במסגרת גביע המדינה, המפעל שהפועל כיכבה בכל 3 הגמרים האחרונים שלו, המפעל שכ"כ כיף לזכות בו. ההגרלה, כבר של סיבוב ט', הראשון בו הפועל לקחה חלק, זימנה משחק נגד לא אחרת מאשר היריבה העירונית מכבי. כבר בשלב המוקדם ביותר, האדומים נאלצו לאבק על מקומם בגביע במשחק דרבי. 2:0 הייתה התוצאה בסיום לזכות החניכים של גוטמן, שבניהול משחק מבריק הצליח להעלות את הפועל ליתרון, לשמור עליו, ולעקוץ את הצהובים בדיוק ברגע הנכון. לאחר מכן, הפועל הוגרלה לשחק גם בשמינית הגמר מול קבוצה גדולה - מכבי חיפה, מוליכת הליגה. בהמשך, כשחזרה הפועל לליגה, היא סיימה ב-1:1 עם מכבי פ"ת באורווה. לאחר מכן, הפועל מנצחת בבית את בני סכנין 0:1, ומנצלת מעידה של מכבי חיפה כדי להתקרב עד לכדי נקודה מהפסגה. למרות הניצחון החשוב, האירוע שהעסיק את הקבוצה היה הכניסה הפראית של אבודו אוקוצ'ה בשי אבוטבול, במה שהתברר לאחר מכן כשבר בקרסול ובסיום העונה המצוינת של הקשר של הפועל. בהפועל רתחו על סכנין ועל צורת המשחק הברוטלית של שחקניה אך כבר לא היה ניתן לעשות דבר - ואבוטבול סיים את העונה מוקדם מהצפוי. המחזור האחרון לסיבוב השני המוצלח של הפועל זימן דרבי נוסף בליגה, והפועל, במשחק לא גדול ולא מרשים במיוחד, מצליחה לנצח שוב את המחלה הצהובה תוך מלחמה נחושה וחזרה מפיגור בפעם הראשונה מאז '89 הזכורה לנו לרעה, בתוצאה של 3:1, ונשארת חזק בתמונת האליפות. 3 ימים לאחר הניצחון, תם המירוץ של האדומים לגביע המדינה, לאחר שהודחה ע"י מכבי חיפה במסגרת שמינית הגמר, בבעיטות הכרעה מהנקודה הלבנה לאחר שהמשחק עצמו הסתיים לאחר 120 דקות ב-1:1. בהמשך דרכה בליגה, הפועל פתחה את הסיבוב השלישי במקום השני במשחק מול הממוקמת רביעית - בית"ר ירושלים בטדי. הפועל הציגה משחק מצוין גם מבחינה מקצועית וגם מבחינה מלחמתית ומנטאלית, אבל זה לא הספיק כדי לחפות על גולים שטותיים שהבקיעה בית"ר, והאדומים יצאו מטדי כשהם מנוצחים 1:2. המשחק שחתם את חודש מרץ הוא ניצחון חשוב של 1:2 על בני יהודה במשחק ביתי בבלומפילד, שהכניס את הפועל שוב חזק לתמונה בצמרת, תוך ניצול של מעידות של היריבות העיקריות למאבק.

אפריל- מאני טיים?

את חודש אפריל פתחו האדומים ברגל ימין לאחר ניצחון 2-1 על הלוזוניה. הקבוצה הראתה הרבה אופי וניצחה משער נוסף של ערן זהבי באורווה נגד הלוזונים העונה, כשהפועל מעבירה את רבע השעה האחרונה עם השוער הרביעי שלה, אריק יאנקו, לאחר שהשוער שהחליף את אניימה המורחק, יניב מזרחי, הורחק גם הוא. כתוצאה מהניצחון עלתה הפועל לראשונה למקום הראשון, לפחות ליומיים, עד למשחקה של מכבי חיפה. חיפה כמובן הביסה את אשדוד וחזרה למקום הראשון, ובמחזור שלאחר מכן הפועל ניצחה את אותה אשדוד 0:1 ושמרה על פער 2 הנקודות מחיפה, שניצחה גם היא. במסגרת המחזור ה- 27 האדומים נסעו לאורווה, בפעם השלישית והאחרונה העונה (משחק החוץ נגד הפועל פ"ת בסיבוב השני נערך בר"ג) כדי לפגוש את הפועל פ"ת, ובמשחק קשה עם עצירה מדהימה של וינסנט אניימה לקבוע סוויפ על הפועל פ"ת, 0:1. למחרת פגשו הטרפות מהצד השני של הכביש את מכבי חיפה במשחק שהסתיים בתיקו 1, דבר שהעלה את הפועל למקום הראשון בזכות הפרש של שער אחד (עם ביטחון של פחות ספיגות מחיפה) לראשונה מאז עונת 2002/03. עם זאת התבשרנו כי דימיטאר טלקיסקי יחמיץ את הדרבי בגלל צהובים, מהראן לאלה בגלל פציעה מתמשכת, וגם בן לוז (אצבע שבורה) וגילי ורמוט היו בספק. למרות זאת כולם עלו בהרכב (מלבד לאלה שעלה כמחליף) ולמרות שער יתרון של אניימה הפועל סיימה את הדרבי ב- 1:1 מאכזב לאחר מחצית ראשונה טובה של הפועל. בעקבות התיקו הפועל ירדה למקום השני בהפרש של 2 נקודות מחיפה הראשונה. ראויה לציון התפאורה- אחת הגדולות שנראו בבלומפילד מאז שהופסק השימוש באבוקות, וכן הקהל הרב שבא לבלומפילד ומילא, מלבד 5 ו-7, גם את שערים 2 ו- 13.

מאי- מאני טיים! (בלי עין הרע)

עבר חלף שבוע, והנה הפועל חזק במירוץ בחודש האחרון של הליגה. מתי זה קרה בפעם האחרונה? ומאי נפתח ברגל ימין, לאחר שהפועל משיגה את הניצחון הראשון שלה בק"ש אי פעם, כשהאדומים נכנסים לפיגור מוקדם מרגלי גיא צרפתי אבל משווים, כמו בדרבי הליגה השני, משער של באדיר שהגיע משום מקום. כמו באותו הדרבי, טלקיסקי וזהבי הפכו, וכמו באותו הדרבי השער האחרון מגיע במתפרצת בתוספת הזמן. נאתכו עם שני בישולים, והפועל מחכה לחיפה שתשלים את המחזור ביום שני ממרומי הטבלה. בסיום המשחק התנפלו התנפלו שוטרים על אוהדי הפועל שהצפינו בעקבות ויכוח בין אוהד אחד לסדרן. תקרית מכוערת של הגוף המיותר הזה, שבימים אלה מנסה להתערב בכדורגל ולכפות על ההאתחדות להעמיד את הפועל לדין אל אף שהשופט לא ציין את ההתפרעות בדו"ח המשחק.

לאחר תיקו מאופס של חיפה בדוחא הפועל שוב במקום הראשון, בזכות הפרש שערים עדיף (2+).

שבוע לאחר מכן טעות שיפוט נוספת גרמה להפועל לרדת למקום השני, לאחר שער באופסייד שקבע 1-1 נגד סכנין. שלושה מחזורים לסיום, הפועל 2 נקודות מחיפה המובילה, עם אותו מס' שערים וספיגות, ובשבוע הבא יוצאים לקללה.

הארץ מתמרקת, כולם נושאים פניהם לקללת אליעזר, האצטדיון מתמלא וכולם באים למשחק חוץ... מהפועל. ב- 90 הדקות הכי חשובות של העונה הפועל נתנה את משחקה החלש ביותר העונה ובזכות אניימה הפסידה רק 0-1. טלקיסקי, באדיר ואניימה הופיעו למשחק, גוטמן לא ראה את מה שכל המאמנים בארץ ראו (כולל בחור גרמני בשם לות'אר מתיאוס שהיה כאן בדיוק חודשיים עד המשחק שלו בקריית אליעזר) ולא שם אישית על יניב קטן, והמשחק נראה כמו שהוא נראה.

חיפה צריכה 2 נקודות כדי להבטיח את האליפות, ומשחקת מול נתניה ובית"ר. עוד יש סיכוי?


ביומיים הבאים החל בלאגן בהפועל- אלי טביב, הבעלים המיועד, העדיף כמאמן את אחד ממקורביו (אלי אוחנה, משה סיני, דרור קשטן ורוני לוי) בטענה שהוא לא אוהב את סגנון המשחק של גוטמן, כשמוני הראל תומך בהישארותו של גוטמן כשמקורביו מספרים שהוא מרוצה מעבודתו, מהשקט שיש למערכת ותמיכת הקהל במאמן. בתקשורת, בתגובה לרצונו של טביב, דובר על מחאה של האוהדים כנגד המהלך. סמואל יבואה התראיין בעיתון "הארץ" על כך שהפועל מתעלמת ממנו והוא אינו זוכה ליחס שוויוני כשאר הזרים, ואף רמז כי יש להפועל חלק בגניבה שהתבצעה בביתו במהלך המשחק בקריית אליעזר.

ב- 21 במאי גוטמן חתם על חוזה לשנה נוספת תוך ויתור על 10-15% משכרו, ובנוסף וינסנט אניימה זכה בתואר שחקן השנה של שחקני ליגת העל מטעם עיתון מעריב. זוהי הפעם הראשונה ששחקן הפועל זוכה בתואר מאז זכייתו של שביט אלימלך בעונת הדאבל, ובנוסף זכייתו יוצאת דופן- שחקן שאינו מקבוצה אלופה.

לאחר מספר ימים, הושעה יבואה מכל פעילות בהפועל בעקבות הראיון הפוגעני שסיפק לתקושרת, ואף נקנס בסכום שיא של 35,000 דולר. החלוץ הגנאי לא שותף בניצחון 2:3 של האדומים על הכח עמידר ר"ג במחזור ה-32, ולמעשה סיים את דרכו בהפועל ת"א בטונים צורמים. הפועל, כתוצאה מהניצחון, הבטיחה את סיום משחקי הליגה במקום ה-2 בטבלה ואת השתתפותה כמדורגת במוקדמות הליגה האירופית. וינסנט אניימה שיחק כנראה את הופעתו האחרונה במועדון, עקב טיסה למשחקי הכנה של נבחרת ניגריה, וזכה לסטנדינג אוביישן מהקהל ולשירה אדירה של השיר שלו במהלך כל המשחק. לאחר השער השלישי של עדן בן בסט בדקה ה- 90 הוא רץ את כל המגרש כדי לחגוג עם הקבוצה.

את העונה סיימה הפועל ת"א עם הפסד ביתי של 2:1 למכבי נתניה, במשחק חסר ערך ספורטיבי ששוחק לצורך הרשמיות בלבד. בהרכב עלו בעיקר מחליפים וצעירים, והפועל הייתה רחוקה 2 דקות מחתימת העונה השלישית בתולדותיה ללא הפסד בית, אך ספגה בדקה ה- 90. ביציעים הובעה הכרת תודה ומפגן אהדה לשחקנים הבולגרים שכנראה ייועזבו בקיץ: דימיטאר טלקיסקי ואלין טופוזאקוב, שנחתו ביום סגריר אחד באמצע העונה שעברה ושיפרו את הקבוצה פלאים. מצ'ו וטופצ'ה אף זכו לטקס ולפרס שחקני העונה של האוהדים בסיום אותה העונה, ובעונה הנוכחית הוכיחו יכולת יציבה וטובה ועזרו לקבוצה במאבקי הצמרת בנאמנות מתמדת. הקהל נפרד מהקבוצה ומאלי גוטמן עם עידוד מרהיב ובלתי פוסק ונוכחות מרשימה בשערי בלומפילד.

קישורים חיצוניים

כדורסל

הפועל תל אביב

גם בעונה זו פתחה את הקבוצה כמאמנת שירה העליון[3] בליגה הארצית (מחוז צפון).

הפועל אוסישקין

כרטיס חבר עמותה לענות 2008/09

אימון פתיחה

אימון הפתיחה של הפועל אוסישקין, הדר יוסף, 31.8.2008

ב-31.8.2008 התקיים אימון הפתיחה של הקבוצה לקראת העונה החדשה[4]. כ-50 אוהדים צפו בשחקנים החדשים בסגל הקבוצה אשר הוחתמו ביניהם רועי גופר, ניר גלאון, עופר נעים ואלעד ענבר (שלא התאמן עקב פציעה קלה). טוהר חיימוביץ' נעדר מהאימון עקב מחלה. על הקווים נשאר לעונה שנייה ברציפות המאמן אורי שלף.

בנוסף נבחנו גם מספר שחקנים חדשים בקבוצה ביניהם גל ניגל (26, 2:04) ששיחק בבית"ר בני בבלי בעונה שעברה והרשים במשחקיו מול הקבוצה כאחד מהשחקנים בעלי הפוטנציאל בליגה והרשים מאוד באימון הראשון, ולבסוף הוחתם. כמו כן התאמן אלון זייברט (36, 1:90) ששיחק בתחילת שנות ה-90 המוקדמות בהפועל תל אביב. אליעזר כהן התאמן אבל מעמדו בסגל טרם נקבע בשלב זה[5] (אם כי בהמשך ייכלל בסגל).

אוקטובר: משחקי אימון

את העונה פתחה הפועל בשני משחקי אימון. לאחר נצחון דחוק בסגל חסר מאד על רמת השרון מליגה א', פגשה הפועל לראשונה העונה את אליצור רמת גן מהליגה הארצית, ונצחה אותה בחוץ לאחר יכולת מעודדת 92:80.

בהמשך לראשונה בתולדותיה יצאה הפועל אוסישקין למחנה אימונים, באיזור הצפון. במסגרת המחנה הרשימה הפועל בנצחון על בית"ר בנימינה מהליגה הלאומית, אם כי יש לציין שבנימינה הופיעה בהרכב חסר. לאחר מכן המשיכה הפועל צפונה וניצחה למחרת בחוץ את הפועל עמק המעיינות 68:52, נצחון מעודד מאחר ומדובר ביריבה מליגה א' שגם היא בנתה סגל לעלייה. בסיום משחק זה הנהיג ה"משוגע" עופר נעים לראשונה את הגל המפורסם עם הקהל, מהלך עליו יחזור עוד פעמים רבות בהמשך העונה.

נובמבר-דצמבר: מטיילים

מנוי חבר עמותה

את העונה פתחה הפועל באופן רשמי בנצחון קליל בחוץ על הפועל פסגת זאב ירושלים בסיבוב א' של גביע האיגוד. לאחר מכן החלה את משחקיה בליגה. כל החששות מפני העלייה ברמה בליגה א' התבדו במהרה. לאחר המחזור הראשון בו נצחה הפועל בקושי את מכבי גני תקווה לאחר יכולת גרועה עוד נדמה היה כי הליגה תהיה מאתגרת. אך עד סוף דצמבר קיימה הפועל 8 משחקים נוספים בליגה, ועוד משחק גביע בחוץ מול בית"ר אשדוד החלשה מליגה א', את רובם נצחה בקלילות ובהפרש ניכר.

בנוסף פגשה שוב את אליצור רמת גן, הפעם במסגרת שמינית גמר הגביע, משחק שהסתיים בנצחון מוחץ 61:88 שאותת לקראת הבאות בגביע.

ינואר: סוגרים את הליגה לקראת הפגרה

נעים מוביל גל, לאחר הנצחון הקשה בנען במחזור ה-10

במחזור ה-10 פגשה הפועל בנען את הפועל המקומית, למה שהוגדר בצדק משחק העונה. נען הגיעה למשחק עם הפסד בודד, והשחקנים המקומיים הצעירים היו נחושים לתת פייט אמיתי לגלקטיקוס של ליגה א'. כ-500 צופים, 200 מתוכם מתל אביב, נדחסו לאולם המיתולוגי בנען וחזו בקרב אימתנים בסופו יצאה הפועל כשידה על העליונה 90:83. במשחק שסגר את הסיבוב הראשון יצאה הפועל שוב למשחק קשה על הנייר מול מכבי בת ים בחוץ, אשר הגיעה למשחק מהמקום השני. למרות יכולת בינונית נצחה לבסוף הפועל 83:63 ויצאה לפגרה בראש שקט, עם רגל וחצי בליגה הארצית.

העיבו על הפגרה הפסד לא מחוייב המציאות (וראשון בהיסטוריה) למכבי שדרות בבית במשחק אימון, ועזיבתם של מספר שחקנים עקב מחסור בדקות משחק לדעתם, ביניהם אופיר פוקס, זאב מרק, ובעיקר גל ניגל שחסרונו מתחת לסל הורגש היטב בהמשך העונה. בעקבות עזיבתם הוחתם גדי בוך, שחקן עם עבר מרשים בליגה הלאומית.

פברואר: גופר נפצע

הפועל חוגגת את הנצחון על אילת בארוחה קבוצתית לאחר משחק מול מכבים

בגביע המשיכה הפועל להרשים. בעקבות תעתועי ההגרלה נאלצה הפועל לקיים שני משחקי 1/4 גמר, בראשון שבהם נצחה בקלות 59:71 את מכבי שהם מהארצית בעלת הסגל המרשים אך הלא מחובר.

גם את הסיבוב השני החלה הפועל בדיוק מהמקום בו עצרה טרם הפגרה. הפועל נצחה בחוץ את גני תקווה לאחר רבע שלישי מושלם בו רצה ל-27:7 בהנהגתו של רועי גופר, אולי הרבע הטוב ביותר שלה העונה. האירוע המשמעותי ביותר בחודש זה התרחש במחזור ה-13 בחוץ מול באר יעקב. הפועל ניצחה בקושי 87:79 בדקות האחרונות לאחר משחק צמוד ויכולת מזעזעת מול יריבה חלשה ביותר. אך גרוע מכך רועי גופר נפצע וקרע גיד, פציעה אשר השביתה אותו לשבועיים וממנה לא התאושש בצורה מלאה בהמשך העונה.

לרבע הגמר השני בגביע הגיעה הקבוצה מלאת חששות עקב פציעתו של גופר, וחוזק היריבה הפועל אילת שהגיעה למשחק לאחר רצף נצחונות מרשים בארצית שהעלה אותה למקום השני במחוז שלה. המשחק עצמו התברר כאופרה אחרת. אילת הופיעה למשחק ללא כוכב הקבוצה הרכז אסף יגל הפצוע, והפועל ניצלה זאת כדי לחגוג עליה בתצוגה מופתית. במשחקה הטוב ביותר אולי מאז הקמת המועדון דרסה הפועל ללא תנאי את אילת האומללה כאשר כל השחקנים משתתפים בחגיגה. בסיום 53:97 להפועל לאחר תצוגת כדורסל משובחת, והפועל כבר בחצי גמר הגביע.

מרץ: נס פתח תקווה

בליגה אין כל חדש, והפועל המשיכה לאסוף נצחון אחר נצחון מול יריבותיה החלשות ולטייל כל הדרך לארצית. הגביע לעומת זאת היה סיפור אחר לחלוטין. בחצי הגמר פגשה הפועל למפגש כפול את מכבי פ"ת מהארצית. למשחק הראשון בפתח תקווה הופיעה הפועל בהרכב טלאים. גדי בוך ושחר גואטה הסתכסכו עם המאמן ככל הנראה על רקע דקות משחק לא מספקות, ולא הופיעו למשחק בלי להודיע מראש. גופר חזר לשחק לראשונה לאחר הפציעה, ובמצב לא אידיאלי שכזה התייצבה הפועל למשחק החוץ הקשה.

במשחק עצמו נתקלה הפועל ביריבה נחושה ומאומנת היטב, שניכר כי התכוננה למשחק. המחצית הראשונה הייתה כולה בשליטת פתח תקווה שכבר עלתה ליתרון 12 כשהפועל נראית אובדת עצות. בפתיחת המחצית השנייה חיימוביץ' וענבר, עם יכולת מופלאה לאורך כל המשחק, הישוו את התוצאה. עד הסיום התנהל משחק צמוד אך להפועל נגמר הספסל והכח, והחטאות עונשין מרובות הביאו להפסד ראשון במשחק רשמי בהיסטוריה של הפועל אוסישקין 79:85.

השחקנים מתחבקים לאחר הנצחון הקשה מול פתח תקווה

במועדון לא שקטו על השמרים לאחר המשחק, והמסקנות הוסקו במהרה. בוך וגואטה שוחררו מיידית מהקבוצה, ויואב בר חזר מפרישה וצורף לקבוצה על מנת לחזק את מצבת הגבוהים. כבר במשחקו הראשון לאחר החזרה הפגין בר יכולת משובחת וסייע להפועל לנצח בחוץ את בית דגן 98:80. הפועל צירפה לכך נצחון קליל נוסף בבית מול בני ברית יפו, והנה כבר הגיע חצי הגמר השני מול פתח תקווה.

במשחק עצמו נכחו למעלה מ-1000 אדומים אשר לא ישכחו את אשר ראו עוד שנים רבות. המשחק היה צמוד לכל אורכו כשאוסישקין אינה מצליחה ליצור את יתרון 6 הנקודות המיוחל. כ-40 שניות לסיום התוצאה עמדה על שיוויון והקהל עמד להתייאש. למרות זאת הודות לשלשה של גלאון, החטאת עונשין של פתח תקווה וסל בשנייה האחרונה, שוב של גלאון, הצליחה הפועל ברגע האחרון לעלות לראשונה ליתרון 6 המיוחל. המשחק הולך להארכה, כשהקהל באקסטזה מהקאמבק הבלתי יאמן. בהארכה עצמה פתח תקווה נשברה והפועל מנצחת בסיום 76:88 ועולה לגמר.

אפריל: דאבל נוסף

טקס לכבוד שחקני עבר לפני המשחק במחזור האחרון מול בת ים

חודש אפריל התאפיין בעיקר בחגיגות. בליגה המשיכה הפועל לטייל, והבטיחה את עלייתה כ-3 מחזורים לסיום. החגיגות הרשמיות התקיימו במחזור האחרון מול בת ים. אך האנרגיה נשמרה למפגש הכפול בגמר הגביע מול הפועל כפר סבא מהארצית. לאחר הפסד מינימלי 87:88 במשחק הראשון בחוץ מסל בשנייה האחרונה, הגיעה למשחק השני במטרה אחת ויחידה - לקחת דאבל לעיני האולם המפוצץ באדומים נלהבים. לאחר משחק צמוד, ולמרות יכולת בינונית, עמדה הפועל במשימה, וניצחה את המשחק 79:85. אחרי שעברה 5 קבוצות מהארצית, הפועל משלימה דאבל אדום ומאושר שחתם עונה נפלאה נוספת.

סיכום עונה

לשחקן העונה נבחר טוהר חיימוביץ' לאחר עונה מופלאה נוספת של מנהיגות, מחוייבות ויכולת מקצועית יוצאת דופן. בעמותה נרשמו כ-650 חברים עם דמי חבר של 300 ש"ח, ונמכרו כ-200 מנויים. מחיר הכניסה למשחקים עמד על 20 ש"ח, העלאה של 5 ש"ח מהעונה הקודמת. שיא הצופים היה אולם מלא (1,200) במשחק האחרון בגמר הגביע עם מכירות של 1,050 כרטיסים, כשממוצע הקהל במשחקי בית (ליגה+גביע) עמד סה"כ על נתון מרשים של כ-490 צופים.

טבלת ליגה סופית

קישורים חיצוניים

הפועל תל אביב (נשים)

בעונת 2008/09 משחקת הפועל תל אביב בליגה העליונה, ליגת ווינר.

עונות
לפני קום המדינה

1929/30 | 1930/31 | 1931/32 | 1932/33 | 1933/34 | 1934/35 | 1935/36 | 1936/37 | 1937/38 | 1938/39
1939/40 | 1940/41 | 1941/42 | 1942/43 | 1943/44 | 1944/45 | 1945/46 | 1946/47

אחרי קום המדינה

1948/49 | 1949/50
1950/51 | 1951/52 | 1952/53 | 1953/54 | 1954/55 | 1955/56 | 1956/57 | 1957/58 | 1958/59 | 1959/60
1960/61 | 1961/62 | 1962/63 | 1963/64 | 1964/65 | 1965/66 | 1966/67 | 1967/68 | 1968/69 | 1969/70
1970/71 | 1971/72 | 1972/73 | 1973/74 | 1974/75 | 1975/76 | 1976/77 | 1977/78 | 1978/79 | 1979/80
1980/81 | 1981/82 | 1982/83 | 1983/84 | 1984/85 | 1985/86 | 1986/87 | 1987/88 | 1988/89 | 1989/90
1990/91 | 1991/92 | 1992/93 | 1993/94 | 1994/95 | 1995/96 | 1996/97 | 1997/98 | 1998/99 | 1999/00
2000/01 | 2001/02 | 2002/03 | 2003/04 | 2004/05 | 2005/06 | 2006/07 | 2007/08 | 2008/09 | 2009/10
2010/11 | 2011/12 | 2012/13 | 2013/14 | 2014/15 | 2015/16 | 2016/17 | 2017/18 | 2018/19 | 2019/20
2020/21 | 2021/22 | 2022/23 | 2023/24 | 2024/25